www.geldrekenen.oefeningen.euKIES EEN OEFENINGHOME - UITLEG WEBSITE GELDREKENEN

Op deze website over geldrekenen oefent u online geld tellen, gepast betalen, gepast betalen met opgegeven aantal munten / briefjes en het wisselgeld teruggeven. Uw beheersing van het rekenen met geld zal vlug toenemen. U kiest bij elk spelletje geldrekenen het gewenste rekenniveau: rekenen tot 20, rekenen tot 100 of rekenen tot 1000. U kiest voor rekenen met euro's of rekenen met euro's en eurocenten.

Op deze pagina over eurorekenen maakt u kennis met de manier waarop u de vier onderdelen geldrekenen kunt bedienen. Veel plezier met het rekenen met geld.

Portefeuille

   

We betalen met bovenstaande portefeuille. De bediening is als volgt:
Deze knoppen dienen om vlug het gewenste muntstuk of briefje in de portefeuille te zoeken.
Door te klikken op wordt het laagste muntstuk op de portefeuille gelegd.
Door te klikken op wordt het laagste briefje op de portefeuille gelegd.
Door knoppen dienen om achteruit en vooruit te zoeken doorheen de verschillende muntstukken en briefjes. Naargelang de oefening zijn er meer of minder muntstukken of briefjes aanwezig in de portefeuille.
Door te klikken op het muntstuk of briefje bovenop de portefeuille wordt het muntstuk of briefje naar de toonbank verplaatst.
Door te klikken op wordt de betaling uitgevoerd. Er wordt nagegaan of het geld dat op de toonbank ligt overeenstemt met het bedrag dat de kassa vermeldt. Boven de toonbank verschijnt een tekst die aangeeft of het antwoord juist of fout was en de score wordt aangepast.

Toonbank

Door te klikken op het muntstuk of briefje bovenop de portefeuille wordt het muntstuk of briefje naar de toonbank verplaatst.

Door te klikken op het muntstuk of briefje bovenop de toonbank wordt het muntstuk of briefje weer in de portefeuille gestopt.

Kassa

Op de kassa kunt u lezen hoeveel u dient te betalen.

Na de controle van de betaling verschijnt een boodschap boven de toonbank die aangeeft of uw betaling juist was en de score wordt aangepast. Er verschijnt een knop volgende waarop u kunt klikken voor de volgende oefening.

cursus frans