www.geldrekenen.oefeningen.euKIES EEN OEFENINGHOME - HANDIG BETALEN

Oefenen handig betalen

Vaak zie je prijzen juist onder of juist boven een afgerond getal als € 0.92 of € 1,02. Het vierde deel van online geldrekenen gaat over handig betalen waarbij we bovendien willen bepalen welk wisselgeld we graag ontvangen.

In het eerste geval is het veel zoekwerk om € 0.92 exact te betalen en als je betaalt met € 1,00, dan zit je op den duur met een overvolle portefeuille (met kleingeld). Je kan dit oplossen door handig te betalen, waarbij je meer betaalt dan nodig is op een manier waarin je zelf bepaalt welk kleingeld je terug wenst. Betaal je in dit voorbeeld € 1,02 dat ben je zelf verlost van 2 eurocentjes en krijg je één stuk van 10 eurocent terug.

Stel dat je in de tweede situatie - € 1,02 - geen stukken bezit van 1 euro, dan kan je door € 5,02 te betalen kleingeld vermijden en bezorg je jezelf opnieuw stukken van 1 euro.

Samengevat is handig betalen een manier van betalen waarbij je tevens probeert om wisselgeld te vermijden dat je al teveel bezit en/of kleingeld te bekomen waar je nood aan hebt.

Op de kassa verschijnt het bedrag dat u dient te betalen en er wordt aangegeven welke muntstukken u niet wenst te ontvangen. U zoekt de nodige muntstukken en briefjes in de portefeuille en plaatst deze op de toonbank. Vervolgens kunt u met OK de betaling controleren. Boven de toonbank verschijnt een mededeling die aangeeft of uw antwoord juist was en de score wordt aangepast. Vervolgens kunt u via VOLGENDE een nieuwe rekenoefening oplossen. Veel succes met het oefenen handig betalen.

Geldrekenen oefenen

Het handig betalen wordt onderverdeeld in 8 rekenniveaus. Dit laat u toe om geldrekenen te oefenen op het niveau van de leerling.

cursus frans